Löytöeläintoiminta

Karsikon lemmikkihoitola vastaa irtoeläimistä, jotka otetaan talteen seuraavilta alueilta:

  • Joensuu (myös Eno ja Uimaharju)
  • Kontiolahti
  • Tuupovaaran koirat (Tuupovaaran kissat ottaa vastaan Kissojen alkukoti ja apu ry Öllölässä)

Soita aina ensin hoitolalle löytöeläinasiassa! Puh. 040 596 1991.

Neuvomme jatkotoimenpiteissä. Pyydämme myös huomioimaan, että hoitolalla ei ole löytöeläinten haku- tai tuontipalvelua.

Soittoaika:

  • ma–pe klo 09–17 ja
  • viikonloppuisin sekä juhlapyhinä klo 10–16

Varsinaiset asioinnit irtoeläinasioissa vain ajanvarauksella!

Mikäli et pysty huolehtimaan eläimestä hoitolan avautumiseen asti, tai eläimen ollessa vaaraksi itselleen/ympäristölle, ota yhteyttä hätäkeskukseen 112. Poliisi toimittaa Joensuun alueen löytöeläimet Karsikon lemmikkihoitolaan aukioloaikojen ulkopuolella em. tilanteissa.

Loukun lainaaminen hoitolalta

Karsikon lemmikkihoitolalla on lainattavissa loukkuja kissojen ja muiden pienikokoisten lemmikkieläinten (esim. kanit) kiinniottamiseksi. Loukku annetaan lainaan 20 € panttia vastaan. Panttimaksu on oltava käteisenä mukana loukkua lainattaessa. Panttimaksun saa takaisin, kun loukku on palautettu hoitolalle moitteettomassa kunnossa.

Karkulaisen lunastaminen

Mikäli lemmikkisi on kadonnut ja se on toimitettu meille, omistaja voi lunastaa sen meiltä maksua vastaan (kts. alta). Maksuvälineenä käy käteinen tai kortti. Ilman maksua hoitola ei ole velvollinen luovuttamaan eläintä.

Varauduthan myös todistamaan henkilöllisyytesi. Luovutamme eläimen vain omistajalle tai omistajan kirjallisella valtuutuksella valtuuttamalle henkilölle.

Lunastusmaksu:

  • Ensimmäiseltä vuorokaudelta lunastusmaksu 33 €/eläin
  • Jatkovuorokaudet: normaali hinnaston mukainen hoitovuorokausimaksu joka vuorokaudelta, jonka eläin viettää löytöeläinkodissa (jyrsijöiden ja muiden pieneläinten hinnoittelu kissojen mukaan)

Harkitsetko adoptiota?

Olisitko valmis adoptoimaan hyvään kotiin karkulaisen, jolle ei löydy omistajaa? Karsikon lemmikkihoitola pitää kodinantaja-listaa, jota soitetaan läpi aina, kun hoitolallemme jää kotia etsivä kissa tai koira, jota omistaja ei lunasta takaisin itselleen.

Hakemus on vapaamuotoinen ja sen voit lähettää sähköpostiosoitteeseen karsikonlemmikkihoitola@gmail.com.

Laita hakemukseen kuvaus itsestäsi ja perheestäsi, ja millaisen kodin olisit valmis antamaan eläimelle ja myös millaista eläintä etsit. Sopivan eläimen löydyttyä ja ”perfect matchin” tapahduttua olemme sinuun yhteydessä!

Päivitämme Facebook-sivullemme kotia etsiviä lemmikkejä albumiin Kotia etsivät.